Meteen naar de content

Vegan recepten zijn moeilijk, saai en smaakloos? Niet met deze tips!

Vegan recepten hoeven tegenwoordig helemaal geen uitdaging meer te zijn. Want misschien denk je bij vegan recepten in eerste instantie niet aan saté, rendang, tikka masala, pasta carbonara, sushi en tonijnsalade? Toch is het heel makkelijk om dit soort gerechten helemaal vegan te maken. En, geloof ons het is ook nog eens onwijs lekker! Vleesliefhebbers smullen er zelfs van. Want wij zeggen altijd: ‘Iets is lekker, of niet’!


Gelukkig zie je steeds meer vegan producten in de supermarkten. En, steeds vaker zie je dat restaurants vegan gerechten hebben staan op hun menukaart. Dit zorgt ervoor dat het ook makkelijker wordt om meer plantaardig te eten. Maar wil je graag direct succes en een lekker resultaat, gewoon bij jou thuis? Dan helpen wij jou graag met onze tips om de lekkerste vegan recepten te maken.

Shop Peas Maker Stukjes
Vegan sushi

(vegan sushi)

Wat heb je nodig voor het maken van vegan recepten?

Voor het maken van vegan recepten hoef je echt niet opnieuw te leren koken. En, wees ook niet bang dat het allemaal veel duurder is. Sterker nog, vaak is het nog goedkoper. In onze blog: “Leuke receptjes vanuit de voorraadkast” delen we een lijst met allerlei producten die handig zijn om standaard in huis te hebben. Deze lijst is trouwens al erg uitgebreid. Dus maak je niet druk dat je dit allemaal in een keer moet kopen en meteen in huis moet hebben.

Ingrediënten vaker gebruiken

Vaak als wij een vegan recept delen dan proberen we er al rekening mee te houden dat de meeste ingrediënten, ingrediënten zijn die je vast al standaard in huis hebt. Soms staat er een nieuwe smaakmaker in een recept. Bijvoorbeeld HP saus wat we gebruiken in de vegan saucijzenbroodjes. Maar dan zorgen we er ook weer voor dat dit product terugkomt in andere vegan recepten. Zoals de vegan shepherd's pie en vegan hachee. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je een product maar een keer gebruikt. Dat vinden wij namelijk zonde!

Vegan saucijzenbroodje

(Vegan saucijzenbroodje)

Dus, wees gerust, je hebt niet opeens heel veel nieuwe producten nodig. En, met onze vegan recepten helpen we je makkelijk stap voor stap zodat jij (en je vrienden en familie) kunt genieten van lekker eten. Gewoon, zoals het hoort.

3 heerlijke vegan recepten binnen 30 minuten!

Kom je laat thuis en wil je eigenlijk geen boodschappen meer doen? Op dit soort momenten is de voorraadkast écht je beste vriend. Je wilt niet weten hoe vaak wij gewoon een gerecht maken vanuit de ingrediënten die gewoon bij ons in de voorraadkast liggen.

1. Pasta ragu

Deze pasta ragu maak je dus makkelijk in 30 minuten. Je hoeft maar 10 minuten actief in de keuken te staan en daarna hoeft het maar 20 minuten te pruttelen. Vaak moet een pasta ragu met vlees uren sudderen zodat het vlees heel mals wordt. Maar wij gebruiken hierin natuurlijk de Peas Maker Stukjes en die hebben niet zo lang nodig 😉

Pasta Ragu vegan recepten

Klik hier om naar het recept te gaan –> Pasta ragu


Tip: Je kunt de vegan ragu ook prima een dag eerder maken. Dit bewaar je dan afgesloten in de koelkast. De volgende dag hoef je alleen maar de pasta te koken en de vegan ragu op te warmen.

Shop Peas Maker Stukjes

2. Massaman curry

Ben jij fan van curry gerechten? Dan moet je echt eens deze vegan massaman curry maken. Je maakt het in maar 25 minuten. De kokosmelk maakt het heerlijk romig en de zoete aardappel geeft een lekkere twist aan dit gerecht. Dit gerecht is echt een aanrader en een groot favoriet bij velen.

Massaman curry vegan recepten

3. Vegan fajita

Een heerlijk en vooral gezellig recept zijn deze vegan fajitas. Iedereen kan zelf zijn fajita aan tafel samenstellen. De tortilla wraps zijn heerlijk gevuld met op smaak gemaakte Peas Maker Stukjes, ui en paprika. Daarnaast delen we ook een simpel recept voor een lekkere pico de gallo. Dit is een frisse salsa die je als topping op je vegan fajita kunt eten. Allemaal heerlijke smaakcombinaties. Geloof ons, dit recept wordt snel een favoriet.

Vegan Fajita

3 voordelen van vegan recepten

Nu zijn er echt wel meer dan drie voordelen wanneer je vegan recepten maakt en eet. Maar we laten je graag weten welke drie voordelen wij het meeste horen en wij zelf ook ervaren.

1. Kortere bereidingswijze

Nu is het natuurlijk niet standaard zo dat vegan recepten per definitie een kortere bereidingstijd hebben dan wanneer je niet vegan recepten maakt. Maar bepaalde gerechten met vlees waarin het vlees langzaam moet garen heeft weldegelijk een langere bereidingstijd nodig. Denk bijvoorbeeld aan hachee. Hier moet het vlees zeker wel 2 uur sudderen voordat het gaar en vooral mals wordt. Maar onze vegan hachee maak je in maar 17 minuten. Supersnel dus en ook heel makkelijk om te maken.

Vegan hachee

(Vegan hachee)

2. Minder zwaar op de maag en beter te verteren

Nadat je een vegan gerecht eet merk je dat je misschien wel vol zit maar niet op een vervelende manier. Soms kun je na een maaltijd met vlees nog uren last ervaren en soms zelfs de volgende dag nog. Wij ervaren dat het eten van plantaardige gerechten een positief effect heeft op het beter verteren. Tegelijkertijd horen wij dit ook vaak van anderen. Dit is natuurlijk ook logisch aangezien het eten van groenten, bonen, peulvruchten, fruit en granen lichter te verteren zijn dan vlees.

Vegan Tikka Masala

(Vegan tikka masala)

3. Geen kruisbesmetting tijdens het koken

Wanneer je kookt met rauw vlees, kip of vis kunnen, in het druipvocht, ziekmakende bacteriën zitten. Daarom is het heel belangrijk dat je tijdens het koken, rauw voedsel gescheiden houdt van bereid voedsel. Daarnaast moet je schone materialen gebruiken (denk aan je snijplank) en regelmatig je handen wassen. Op deze manier kun je kruisbesmetting voorkomen.


Het voordeel van vegan recepten is dat dit niet meer nodig is. Je hoeft hier geen rekening meer mee te houden. Dat maakt het hele kookproces ook veel makkelijker en veiliger.


Wij zijn benieuwd wat jij voor voordelen ervaart bij het maken van vegan recepten. Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Vegan saté

(Vegan saté)

Welke producten maken het koken van vegan recepten makkelijk?

Natuurlijk spelen groenten, fruit, granen, peulvruchten en vleesvervangers (of vleesopvolgers) een grote rol in vegan recepten. Maar de producten die je in je voorraadkast kunt bewaren die de geweldige smaken geven aan een gerecht, denk bijvoorbeeld aan: kokosmelk, sojasaus, kruiden, appelazijn zijn een must. Maar dat geldt eigenlijk ook voor recepten die niet vegan zijn. Dus, de kans is groot dat je veel van dit soort ingrediënten al in je eigen voorraadkast hebt liggen.


We hebben zelfs recepten die je makkelijk maakt met alleen maar ingrediënten vanuit je voorraadkast. Dit zijn top recepten voor bijvoorbeeld op drukke dagen wanneer je geen tijd meer hebt om boodschappen te doen. Maar je wilt natuurlijk wel een lekkere maaltijd maken.


Klik hier voor 5 x leuke receptjes vanuit je voorraadkast!

Conclusie

Om te zorgen dat jou vegan recepten niet moeilijk zijn en vooral erg lekker is het belangrijk dat je niet te ingewikkeld na gaat denken. Door al het aanbod in de supermarkt maakt het vegan koken tegenwoordig erg makkelijk. Het gaat uiteindelijk om de smaken die je aan een gerecht geeft, net als bij niet vegan recepten. Vele producten in de supermarkten geven ook aan op de verpakking of een product vegan is of niet. Maar focus hier niet teveel op want er zijn veel producten gewoon vegan zonder dat dit op de verpakking staat aangegeven. Dus wij raden altijd aan om de ingrediëntenlijst te lezen.


Koken moet leuk en makkelijk zijn, vinden wij. En, het allerbelangrijkste is toch wel dat het ook lekker is. Zodra je ervaart dat een gerecht lekker is zul je het namelijk ook zeker vaker gaan maken. En, twijfel je nog over de vegan recepten die we hierboven hebben genoemd? Vergeet dan zeker niet om nog op onze receptenpagina te kijken. Hier staat vast een gerecht tussen voor jou.

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.