Meteen naar de content

Veelgestelde vragen

Wat zijn Peas Maker Stukjes?

Peas Maker Stukjes worden gemaakt van erwten- en tuinboneneiwit. Daardoor zijn ze perfect te gebruiken als vleesvervanger. Je kunt de stukjes gebruiken als basis voor allerlei recepten, omdat ze de smaak opnemen die jij eraan geeft. Bak ze bijvoorbeeld in kruiden of vermaal ze en maak er balletjes van!

Wat zijn de ingrediënten van de Peas Maker Stukjes?

Erwteneiwitconcentraat (79,8%), tuinboneneiwitconcentraat (19%) en zout (1,2%).

Waar komen de ingrediënten van de Peas Maker Stukjes vandaan?

De gele erwten en tuinbonen worden verbouwd in Europa. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis worden verbouwd. Want hoe korter de afstanden, hoe minder CO2-uitstoot. En dat is weer beter voor het milieu.

Hoe worden de gele erwten en tuinbonen verbouwd?

Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden, kunstmest en géén genetisch gemodificeerde organismes (GGO).

Hoe worden de Peas Maker Stukjes geproduceerd?

Het erwteneiwitconcentraat en het tuinboneneiwitconcentraat worden geproduceerd in een droog mechanisch proces zonder het gebruik van water en chemicaliën - wat betekent dat er geen water en geen chemicaliën worden gebruikt tijdens dit proces. Hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden.

Zijn de Peas Maker Stukjes duurzaam?

Ja, dat zijn ze zeker! Erwten en tuinbonen spelen namelijk een belangrijke rol bij ecologische duurzaamheid. Erwten zijn bijvoorbeeld een belangrijke motor voor het bemesten van de bodem én ze worden gebruikt in vruchtwisseling als onderdeel van geïntegreerde landbouwpraktijken. Daarnaast hebben erwten en bonen een lage ecologische voetafdruk. Ze hebben bijvoorbeeld minder water nodig dan dierlijke bronnen van eiwitten en sojabonen. 


Erwten maken al duizenden jaren deel uit van het menselijke dieet, maar nu neemt de focus en vraag naar plantaardige voedselingrediënten gestaag toe. In een wereld met een tekort aan eiwitten en met een groeiende behoefte aan gezonde en duurzame voedingsingrediënten, is het belang van erwten als duurzaam gewas groter dan ooit!

Wat zijn de voedingswaarde van de Peas Maker Stukjes?

Voedingswaarde Peas Maker

Bevatten de Peas Maker Stukjes allergenen?

Nee, de Peas Maker Stukjes zijn 100% allergeenvrij volgens de Europese richtlijnen. Dat betekent dat ze geen gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe), schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk (inclusief lactose), noten (8 soorten), selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine en weekdieren bevatten. Een heel fijn product dus als je last hebt van voedselallergieën!

Zijn de Peas Maker Stukjes gezond?

Jazeker! De Peas Maker Stukjes zijn 100% natuurlijk en plantaardig, bevatten veel eiwitten en vezels en bestaan uit 0% transvet. Heel functioneel én voedzaam dus!

Hoe kan ik Peas Maker gebruiken in mijn recepten?

Omdat de stukjes een neutrale smaak hebben, kun je ze op allerlei manieren gebruiken in recepten. Van lasagne tot vegan shoarma. Je kunt de stukjes bakken, frituren, grillen stomen of in de Airfryer gebruiken. Net wat jij lekker vindt!

Hoeveel porties kun je maken met een zak van 125 gram?

Je gebruikt ongeveer 25 gram per portie per persoon, afhankelijk van het gerecht.

Kun je de Peas Maker Stukjes invriezen?

Ja, je kunt de Peas Maker Stukjes na bereiding invriezen. Zodra je het gerecht uit de vriezer haalt, laat ontdooien op kamertemperatuur en warm op in de magnetron, oven of in een pannetje, afhankelijk van het gerecht en je voorkeur. 

Van wat voor materiaal is de verpakking gemaakt?

We streven er altijd naar om de meest duurzame verpakkingsoplossingen voor ons product te kiezen. Vanwege de voedselveiligheid en houdbaarheid moeten wij helaas voor dit product toch plastic gebruiken. Wel is het plastic volledig recyclebaar.


We vinden het belangrijk dat de kwaliteit van het product behouden blijft en dat de houdbaarheid zorgt voor geen voedselverspilling.


Zodra er verpakkingsmateriaal is dat beter is voor het milieu en aan alle eisen voldoet zullen wij hier altijd voor kiezen.

Waar kun je de Peas Maker Stukjes kopen?

De Peas Maker Stukjes zijn alleen te koop in onze shop op de website.