Meteen naar de content

Hoe ’t begon

Er was eens een Groenteboertje met een enorme liefde voor heerlijk eten. Met zijn plantaardige recepten had hij één belangrijk doel. Beter zijn voor het milieu, de dieren en je gezondheid. Hij besloot te gaan koken voor zijn familie en vrienden. 


De gerechten vielen zó goed in de smaak dat iedereen zijn vegan recepten wilde hebben. Hij realiseerde zich dat hij met het opschrijven van de recepten, té veel tijd kwijt was en dat hij hier te weinig mensen mee kon bereiken. Daarom besloot hij om al zijn gerechten te bundelen en online te delen. Hij kreeg heel veel leuke reacties en niet alleen van zijn familie en vrienden! Ook verzoekjes voor meer recepten stroomden binnen.


Opvallend was dat veel mensen ook vertelden waar zij tegenaan liepen met vleesvervangers. De één had een allergie voor gluten en de ander wilde zoveel mogelijk soja vermijden. Het werd al snel duidelijk dat er behoefte was aan een nieuw plantaardig product om mee te koken. 


Dus besloot Groenteboertje alle wensen op te schrijven. Het mag geen soja, geen gluten en geen toevoegingen bevatten zoals vetten en suikers. Maar het moest tegelijkertijd wel proteïne- en vezelrijk zijn. Groenteboertje vroeg zich af: is het wel mogelijk om een product te creëren dat aan al deze wensen voldoet en tegelijkertijd gezond en duurzaam is!? 


De zoektocht begon. Zijn er misschien andere peulvruchten die nóg beter zijn dan soja? Zo kwam hij erachter dat erwten en tuinbonen fantastisch werken in een vleesvervanger en heel veel voordelen hebben. Deze gewassen hebben namelijk minder water nodig dan dierlijke eiwitbronnen en sojabonen. Daarnaast verrijken ze niet alleen de bodem met voedingsstoffen, maar zijn ze ook nog eens heel gezond! 


Zo zijn de Peas Maker Stukjes ontstaan. Een gezond en duurzaam product, gemaakt van gele erwten en tuinbonen, dat ook nog eens aan alle wensen voldoet. Je kunt er je eigen smaak aan geven en je kunt ze in al je recepten gebruiken. Of je het nu wilt koken, bakken, grillen of frituren. Jij mag kiezen! 

Wij zijn Joas en Fiona, de oprichters én de bedenkers van Peas Maker. 

We leerden elkaar kennen in een restaurant, hoe kan het ook anders, en de liefde voor eten bracht ons samen. En ja, eten speelt een hoofdrol in onze relatie en daar kunnen we dan ook schaamteloos uren over praten. Door de Molukse roots van Joas en de Schotse roots van Fiona zijn vele recepten geïnspireerd op de gerechten die we van thuis uit meekregen.


Via Groenteboertje delen we heerlijke vegan recepten waar iedereen van smult. Ook vleeseters. Maar we bleven zoeken naar nóg gemakkelijkere producten om plantaardig mee te koken. Want hoe handig zou het zijn om een houdbaar product te hebben voor in al je recepten? Een gezonde vleesvervanger die je gewoon in je voorraadkast hebt liggen en die je geheel naar eigen wens en smaak kan toepassen. 


We zijn misschien maar een klein bedrijf, maar we hebben grote dromen. Want wij willen zoveel mogelijk mensen inspireren met de allerlekkerste recepten zonder vlees. Zodat we samen bijdragen aan een betere wereld.

Wil jij zonder vlees lekker blijven genieten?

Ontvang meteen een gratis e-book met populaire recepten.