Meteen naar de content

Vegan rendang

We zijn zo blij dat we dit recept met je kunnen delen want wij zijn echt dol op de Indonesische keuken. Rendang was dan ook altijd een favoriet bij ons thuis. Je leest het goed was, want sinds wij helemaal plantaardig eten, hebben we dit gerecht niet meer gegeten.


Normaal gesproken moet rendang zeker een paar uur sudderen voordat het vlees helemaal mals wordt. Maar dat is verleden tijd met dit recept. Want wij kunnen je vertellen dat je met maar een paar simpele ingrediënten in slechts 30 minuten een waanzinnig lekkere vegan rendang op tafel zet. Bekijk in het recept hieronder welke ingrediënten wij hebben gebruikt om dit voor elkaar te krijgen.

Paulien

12-9-2022

"Heerlijk deze Peas Maker stukjes! Fijn dat er geen rare toevoegingen bij zitten en het is zeer gemakkelijk te bereiden. Deze foto is volgens het recept van de rendang maar dan met gele curry, ook erg lekker!"

Carla 

26-1-2023

"Overheerlijke vegan rendang gemaakt met de peas maker stukjes. Supersimpel, snel gemaakt en overheerlijk! Kan niet wachten om meer gerechten uit de heerlijke recepten te maken. Keep up the Good work 🤗"

Vegan rendang

(soja- en glutenvrij)

Aantal

3 personen

Totale tijd

30 minuten

Recept afdrukken

Ingrediënten

Zo maak je het


1.

Verhit de plantaardige olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg het hele zakje boemboe rendang toe en bak al roerend 2 minuten.

2.

Voeg nu de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe aan de pan samen met het water. Roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen.

3.

Haal de deksel van de pan. Roer alles goed en voeg nu de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Laat de saus zonder deksel inkoken tot het meeste vocht is verdampt en de olie begint te scheiden. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Eet lekker met bijvoorbeeld rijst, zoetzure komkommer en vegan kroepoek.

*Wil je zoetzure komkommer maken lees dan hieronder in de tekst hoe je dit makkelijk kunt doen.

Jan

27-6-2022

"Als eerste maar eens Rendang gemaakt. Als je daarop n de bite en de smaak kunt vervangen dan is de rest altijd goed .. en het was perfect. Niemand van de gasten proefden het verschil!!"

Sanne

14-2-2023

"Fantastisch, veelzijdig en gezond product! Met name de rendang is favoriet. Maar ook voor de saucijzen, saté curry en zelf bedachte recepten pakken we de zak met peasmakers er graag bij. Groot pluspunt is ook dat het zo lang houdbaar is."

Norah

16-2-2023

"Wat een ontdekking! Vol au vent, pittige kerrie noedels, rendang, vegan ´kipstukjes´, allemaal overheerlijk. Snelle en gemakkelijke receptjes. Wij zijn fan!!!"

Wat is rendang en waar komt het vandaan?

De kans is groot dat je het gerecht rendang al kent. Dit stoofgerecht wordt oorspronkelijk gemaakt met vlees, heel veel verschillende specerijen en kokosmelk. Maar waar komt dit gerecht oorspronkelijk vandaan zul je je misschien afvragen. Er wordt gezegd dat rendang werd gemaakt door de Minangkabauv mensen uit west Sumatra, een eiland van Indonesië. Het woord rendang komt namelijk ook van het Indonesische woord merandang of randang wat langzaam betekent. Logisch eigenlijk want normaal gesproken moet je dit gerecht zeker wat uurtjes laten pruttelen zodat het vlees supermals wordt.

Hoe maak je een makkelijke vegan rendang?

Om deze vegan rendang te kunnen maken heb je maar 6 ingrediënten nodig, als je water, zout en plantaardige olie ook meetelt als ingrediënt. Het begint allemaal bij een aromatische kruidenpasta. En wat wil het toeval nou, in de supermarkt verkopen ze heerlijke boemboes die je kant-en-klaar kunt gebruiken. Wij geven toe, we vinden het ook heerlijk om onze eigen kruidenmengsels te maken maar nu heeft niet iedereen een toko in zijn buurt waar je alle specerijen kunt kopen zoals bijvoorbeeld laos. Daarom delen we graag dit gerecht zodat iedereen hiervan kan genieten.

Boemboes

Maar wat zijn nou boemboes zul je misschien denken. Boemboes zijn letterlijk kruidenmengsels die ontstaan door kruiden samen te wrijven in een vijzel met olie. Hierdoor hou je een kruidenpasta over. Wij gebruiken dus boemboe rendang in dit recept en het is echt superlekker. Maar lees altijd eerst goed wat de ingrediënten zijn in de boemboes want sommige zijn niet vegan. Maar de Kokki Djawa Mix rendang verse kruidenmix die je bij de Albert Heijn kunt kopen is gewoon vegan! Daar worden we nou blij van.

We bakken de boemboe rendang eerst in wat plantaardige olie in de pan. Vervolgens voegen we hier de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) aan toe samen met het water. Dit laten we even koken. Als laatste voegen we kokosmelk toe en ook dit laten we pruttelen. Kind kan de was doen!

Helemaal glutenvrij en sojavrij!

Weet je wat deze vegan rendang nog specialer maakt? Dit gerecht is helemaal soja- en glutenvrij. In de ingrediënten van deze boemboe rendang zit helemaal geen soja en geen gluten. En omdat de Peas Maker Stukjes al helemaal allergeenvrij zijn kunnen we met trots zeggen dat dit gerecht voor iedereen is!


Ben je op zoek naar meer recepten die glutenvrij zijn, probeer dan eens onze Aziatisch wokgerechtvegan tonijnsalade of de vegan tacos.

Bewaren in de koelkast en de vriezer

Nu kun je rendang heerlijk eten met allerlei groenten maar wij vinden het lekker om het te eten met rijst, zoetzure komkommer en vegan kroepoek. Ja, je leest het goed, vegan kroepoek. De vegetarisch kroepoek van de Jumbo is namelijk gewoon vegan! Maar nu kun je het ook lekker eten met casave kroepoek of emping. Allemaal vegan, sojavrij- en glutenvrij en ook allemaal lekker om bij de vegan rendang te eten.

Wil je ook zoetzure komkommer maken?

Snij 1 grote komkommer in de lengte door de helft en dan nog een keer in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijst en snij dan de komkommer in schuine repen. Doe de komkommer in een kom of pot. Voeg eventueel wat dunne plakjes rode peper toe. Doe nu 250 ml water95 g witte suiker en 125 ml natuurazijn in een steelpannetje en breng aan de kook. Als de suiker is gesmolten giet dan over de komkommer tot de komkommer helemaal onder water staat. Laat eerst helemaal afkoelen en bewaar dan goed afgesloten in de koelkast. Dit blijft zeker een week goed.