Vegan saté

Vegan saté maken kan heel makkelijk maar natuurlijk ook heel uitgebreid. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, dit recept is de simpele versie en superlekker. Omdat de Peas Maker Stukjes heel goed en makkelijk smaak opnemen hoeven ze niet lang te marineren. En, door gebruik te maken van ingrediënten uit je voorraadkast heb je in maar 25 minuten een heerlijke vegan saté met satésaus op tafel getoverd. Boodschappen doen is waarschijnlijk niet meer nodig. En, geloof ons, deze vegan saté is zó smaakvol! Je kunt ze heerlijk in de koekenpan bakken maar natuurlijk ook lekker voor op de barbecue.
Aantal: 17 spiesjes
Totale tijd: 25 minuten
Vegan saté
Aantal
17 spiesjes
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
Voor de Saté
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 3 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- 2 el zonnebloemolie, om in te bakken
Voor de Satésaus
- 125 g pindakaas (gebruik hiervoor 100% pinda, pindakaas)
- 200 ml water
- 2 el palmsuiker
- 1 el azijn
- 1 el ketjap manis
- 1 tl srirachasaus
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout, naar smaak
Wat heb je verder nodig: houten dunne spiesjes.
Zo maak je het
1.
Doe de Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier kokend water op. Laat wellen voor minstens 5 minuten. Zeef de stukjes en leg terug in een kom. Voeg de sojasaus en ketjap manis toe. Roer alles goed door, zodat alles stukjes bedekt zijn in de marinade. Laat marineren voor 10 minuten of langer.
2.
3.
4.
*Wil je de satéspiesjes bakken op de BBQ? Zorg dan dat je de stukjes wat insmeert met zonnebloemolie voordat je ze gaat bakken op de BBQ . En laat de houten spiesjes, van tevoren, voor 30 minuten wellen in water. Hierdoor verbranden ze niet tijdens het grillen.
Tip: Wil je deze vegan saté lekker eten met zoetzure komkommer? Dan hebben wij hier ook een heerlijk en makkelijk recept voor. Dit recept staat bij de vegan rendang.

Wat is saté en waar komt het vandaan?
Saté is een gerecht dat van oorsprong uit Indonesië en Maleisië komt. Als je in Nederland saté besteld in een eetcafé dan kan krijg je vaak hompen vlees met een donkere pindasaus. Maar in Indonesië en Maleisië zijn het hele kleine stukjes vlees die op dunne houten spiesjes worden geregen. Vervolgens wordt het vlees gebakken op een houtskool barbecue/grill. De saté kan gegeten worden met allerlei verschillende sausjes. Soms wordt er ketjap manis gebruikt of een pittige sambal in plaats van pindasaus. Maar in Nederland is pindasaus, ook wel satésaus genoemd, zo populair dat dit toch echt wel dé saus is om bij saté te eten.

Verschillende soorten saté

Marineren
Satésaus

Hoe maak je vegan saté?

Wat eet je lekker bij vegan saté?
