Vegan panang curry

Yes, onze favoriete vegan panang curry recept kunnen we dan eindelijk met je delen! Deze simpele Thaise curry is zó waanzinnig lekker en echt supermakkelijk om te maken. We durven toe te geven dat wij dit recept zeker meerdere keren per maand maken. Wij kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen. En, iedereen die het bij ons heeft geproefd wilde meteen het recept hebben. Dat zegt, wat ons betreft, al genoeg.
De saus is romig, zacht, zoet en een klein beetje pittig. De combinatie met de Peas Maker Stukjes, de courgette en de cherrytomaten maken deze curry helemaal compleet. Eet lekker met jasmijnrijst en garneer met wat geroosterde pinda’s. Deze vegan panang curry is een ware smaakexplosie in je mond en hierdoor verslavend lekker. Je maakt alles in één pan en in maar 25 minuten. Simpel, snel en lekker voor iedereen.
Vegan panang curry
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 4-5 personen
Totale tijd: 25 minuten
Vegan panang curry
(soja- en glutenvrij)
Aantal
4-5 personen
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 1 tl zonnebloemolie
- 8 el (160 g) panang currypasta*
- 1 tl zout
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- 125 g Peas Maker Stukjes
- 400 ml kokosmelk
- 3 el (40 g) suiker
- 2 el limoensap
- 1 el 100 % pindakaas naturel
- 1 courgette
- 20 cherrytomaten, gehalveerd
- Thaise basilicum**
Garneer eventueel met: fijngehakte pinda’s
Eet lekker met: jasmijnrijst
Zo maak je het
1.
2.
3.
*Let op: Wij hebben de panang curry pasta gebruikt van Koh Thai. Kies je voor een ander merk dan kan het zijn dat de smaken niet overeenkomen. De ene is bijvoorbeeld pittiger, zouter of kruidiger dan de ander. Het kan dus zijn dat je minder of meer moet gebruiken als je voor een ander merk kiest.
**Kun je niet aan Thaise basilicum komen dan kun je dit recept nog steeds maken. De Thaise basilicum geeft een heerlijke anijsachtige aroma aan de curry. Deze kun je dus niet vervangen voor Italiaanse basilicum. Kun je het niet vinden dan kun je het simpelweg gewoon achterwege laten.
Ben je benieuwd naar alle andere vegan curry gerechten die we maken met de Peas Maker Stukjes? Bekijk ze dan hieronder:
• Caribische curry
• Massaman curry
• Handi curry

Wat is panang curry?
De meest bekende currygerechten van Thailand zijn gele curry, rode curry, groene curry, massaman curry en panang curry. Panang curry is dan ook duidelijk al jaren een favoriet van ons. Normaal gesproken is de currypasta ongeveer gelijk aan een basis rode currypasta maar dan zijn hier pinda’s aan toegevoegd en is het een stuk minder pittig. Het is schijnbaar nog niet helemaal duidelijk of de panang curry nu is ontstaan in Maleisië (op het eiland penang) of in Thailand. Maar een ding is zeker, overal in Thailand en bij elk Thais restaurant in Nederland kun je panang curry eten.
Deze curry is mild van smaak en heeft een zachte, zoete en wat zuur frisse smaak. Deze smaakcombinaties maken deze curry juist extra speciaal.

Peas Maker Stukjes in plaats van vlees

Hoe maak je vegan panang curry?


Welke panang currypasta gebruiken
Andere currypasta gebruiken

Kun je de vegan panang curry invriezen?
Opwarmen na invriezen
