Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan shoarma
Deze vegan shoarma is echt zo ontzettend lekker en je maakt het ook nog eens in een handomdraai. De Peas Maker Stukjes zijn heerlijk op smaak gemaakt met een kruidige marinade. En, de zelfgemaakte tahinsaus en uiensaus maken deze vegan shoarma extra speciaal.
Eet bijvoorbeeld in een wrap, pitabroodje of door een salade. De combinatie met de knapperige ijsbergsla, frisse komkommer en tomaat maken dit gerecht compleet.
We zijn heel benieuwd wat je van deze vegan shoarma gaat vinden.
Vegan shoarma
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 4-5 wraps
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Vegan shoarma
(soja- en glutenvrij)
Aantal
4-5 wraps
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
Voor de vegan shoarma
- 125 g Peas Maker Stukjes
- 2 el olijfolie
- 2 el appelazijn (of citroensap)
- 1 el mosterd
- 1 el uienpoeder
- 1 el zoete paprikapoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 el komijnpoeder
- ½ el knoflookpoeder
- 1 tl agavesiroop
- 1 tl zout
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl zwarte peper
- 4-5 wraps (of pitabroodjes)
Voor de tahinsaus (optioneel maar aanrader)
- 60 g tahin
- 4 el water
- 1 el citroensap
- ¼ tl knoflookpoeder
- Snufje zout
Voor de uiensaus (optioneel maar aanrader)
- 1 (50 g) witte ui
- Handje verse peterselie
- 35 g tomatenpuree
- 2 el water
- 1 el olijfolie
- ½ tl sriracha
- ¼ tl agavesiroop
- ¼ tl zout
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Eet lekker met bijvoorbeeld: ijsbergsla, tomaat en komkommer (of andere rauwkost).
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
*Je kunt vanaf nu ook de gemarineerde Peas Maker Stukjes bewaren in de koelkast en later afbakken in de oven.
Tip 1: Ook lekker op een pitabroodje of door een salade.
Tip 2: Voor dit recept hoef je alleen maar glutenvrije wraps te gebruiken om dit gerecht helemaal glutenvrij te hebben. Zo heeft Albert Heijn wat glutenvrije opties maar de Jumbo ook.
Ben jij ook zo dol op makkelijke gerechten uit de oven? Dan denken we dat je de volgende recepten ook erg lekker gaat vinden:
Wat is vegan shoarma?
Shoarma is een gerecht dat uit het Midden-Oosten komt. Het gekruide vlees wordt gegrild en daarna geserveerd in een pitabroodje of platbrood, zoals een wrap. Hier wordt dan nog rauwkost aan toegevoegd samen met wat knoflooksaus.
Vegan shoarma
Rauwkost
Hoe maak je vegan shoarma?
Je maakt deze vegan shoarma in maar 15 minuten en daarna doet de oven de rest van het werk. Dat maakt dit recept zo ideaal. Weinig inspanning en lekker eten voor iedereen.
We wellen eerst de Peas Maker Stukjes in gekookt water. In een grote kom mengen we de olijfolie, appelazijn, mosterd, uienpoeder, zoete paprikapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, agavesiroop, het zout, de kaneelpoeder, kardemompoeder, kurkumapoeder en zwarte peper. Hier voegen we dan de gewelde Peas Maker Stukjes aan toe. We mengen dan alles goed. We verdelen de gemarineerde stukjes over een bakplaat met bakpapier. We bakken dit dan af in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.
Terwijl de Peas Maker Stukjes aan het bakken zijn in de oven maken we de tahinsaus en de uiensaus. We mengen de tahin, het water, citroensap, de knoflookpoeder en het zout in een kom. Dan mengen we in een andere kom de gesnipperde witte ui, fijngehakte peterselie, tomatenpuree, het water, de olijfolie, sriracha, agavesiroop, het zout en de zwarte peper.
We smeren eerst wat uiensaus op een wrap gevolgd door wat ijsbergsla, plakken tomaat en plakken komkommer. Hier verdelen we dan wat van de vegan shoarma over. Als laatste garneren we af met de zelfgemaakte tahinsaus.
Hoort tahinsaus en uiensaus bij vegan shoarma?
Dit is geheel afhankelijk van waar je de shoarma eet. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Tahinsaus en uiensaus wordt vaak gegeten bij shoarma in het Midden-Oosten. En, omdat wij dit een favoriete combinatie vinden, hebben we het recept voor de tahinsaus en de uiensaus gedeeld in dit recept. Het is geen must maar wat ons betreft zeker wel een aanrader. Het maakt deze vegan shoarma extra speciaal.
De tahinsaus is eigenlijk een andere versie van knoflooksaus aangezien in de tahinsaus ook knoflook wordt gebruikt. Het is meer romig en minder zoet van smaak dan de knoflooksaus uit de supermarkt.