Meteen naar de content

Vegan saté curry

Vegan saté curry

Oeh la la, deze vegan saté curry is zo waanzinnig lekker dat we er geen genoeg van krijgen. Een populair familierecept dat vroeger gemaakt werd voor tijdens de feestdagen. Dit werd toen en nog steeds Duiveltjes saté genoemd. Misschien ken je het wel. Maar nu is deze saté curry uiteraard helemaal vegan door de Peas Maker Stukjes.


Dit is echt een heerlijk recept waar iedereen van gaat smullen. Ook is dit gerecht heel makkelijk om te maken en lekker voor elk moment. Alles maak je in één pan in maar 25 minuten en wat je overhoudt kun je makkelijk invriezen.


Geloof ons dit is zo’n gerecht wat meteen een favoriet gaat worden. Eet lekker met bijvoorbeeld: rijst, stokbrood, gebakken aardappels, frietjes, komkommersalade en perzik. Alvast veel kookplezier en eet smakelijk.

Marita

7-11-2022 

Saté curry gemaakt geweldig van smaak. Niets gezegd tegen de rest van de familie dat ze vega eten. Iedereen vond het heerlijk

Geen vlees eten

Vegan sate curry

Aantal: 6 personen

Totale tijd: 25 minuten

Vegan saté curry

Aantal

6 personen

Totale tijd

25 minuten

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 (250 g) witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ zakje conimex nasikruiden (goed schudden voor gebruik)
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketchup (50% minder suiker)
  • 3 el appelazijn
  • ½ tl zout
  • 150 g Peas Maker Stukjes
  • 700 ml water
  • 270 g 100% pindakaas naturel
  • 1-2 tl sambal badjak*
  • Versgemalen zwarte peper

Eet bijvoorbeeld lekker met: rijst, stokbrood, perzik (uit blik), komkommersalade of groente naar keuze.

Zo maak je het


1.

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Snij de oesterzwammen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Bak voor 2 minuten al roerend bruin.

2.

Snij de witte ui in halve ringen. Voeg te aan de pan en bak mee voor 5 minuten. 

3.

Pel ondertussen de knoflook en pers in de pan en bak voor 1 minuut mee. 

4.

Voeg nu de nasikruiden, ketjap manis, ketchup, appelazijn, het zout, de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) en het water toe. Roer alles goed, breng het geheel aan de kook, zet het vuur weer lager en doe de deksel op de pan. Laat voor 5 minuten pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat nog eens 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. 

5.

Voeg dan de pindakaas en sambal badjak toe. Kook mee voor een kleine 5 minuten op heel laag vuur. Maak eventueel nog op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. 

Tip: Voeg een beetje water toe als je wilt dat het wat smeuïger wordt.


*Sambal badjak is een stuk minder pittig dan gewone sambal. Let hierop als je andere soorten sambal gaat gebruiken. Het laatste wat je wilt is dat het té pittig wordt. Dat zou zonde zijn aangezien je dit moeilijk kan terugdraaien. Je kunt namelijk altijd er wat bij doen maar nooit eraf halen. 😉


Ben je dol op gerechten waar pindakaas in wordt gebruikt? Probeer dan echt eens een van onderstaande recepten met de Peas Maker Stukjes:


Vegan saté bladerdeeghapjes

Vegan saté

Vegan panang curry

plantaardig gerecht

Wat is vegan saté curry?

Deze vegan saté curry is ontstaan vanuit een recept dat vroeger door mijn (Fiona) tante gemaakt werd tijdens de kerstdagen. Als alle families dan bij elkaar kwamen met kerst dan was een lopend buffet de perfecte oplossing. En, de duiveltjes saté was dan een groot favoriet omdat iedereen (van jong tot oud) hiervan smulde.


En nu, vele jaren later hebben we het recept nagemaakt maar dan uiteraard met de Peas Maker Stukjes in plaats van varkensvlees. En, jeetje wat is dit lekker geworden. Dit gerecht hebben we al door velen (ook vleesliefhebbers) laten proeven en het viel bij iedereen meteen in de smaak. Het recept werd dan ook meteen gevraagd.


We zijn blij dat we dit recept nu ook met jou kunnen delen. Of je nu voor een grote groep moet koken of voor jezelf, je kunt het altijd invriezen. Dit is zo’n gerecht dat het hele jaar door gegeten kan worden en keer op keer een succes zal zijn.

Eenpansgerecht

Hoe maak je vegan saté curry?

Naast dat dit recept heel lekker is, is het ook supermakkelijk om te maken. En, je maakt alles heel handig in één pan.

We verhitten eerst wat zonnebloemolie in een grote pan. Dan snijden we de oesterzwammen in grove stukken. Dit bakken we voor een paar minuten. Tegelijkertijd snijden we de witte ui in halve ringen en dit voegen we toe aan de pan. Dit bakken we ook mee voor een paar minuten en als laatste voegen we de geperste knoflook toe.

Dan kunnen de nasikruiden, ketjap manis, ketchup, appelazijn, het zout, de droge Peas Maker Stukjes en het water toe. We roeren alles goed en dan brengen we het geheel aan de kook. Met een deksel op de pan laten we alles pruttelen op middelmatig vuur. Dan halen we de deksel van de pan en laten we het nog even doorkoken. Vervolgens mag de pindakaas erbij samen met de sambal badjak. Dit roeren we er goed doorheen en brengen het geheel nog op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
Vegan saté curry

Wat eet je lekker bij vegan saté curry?

Dit is zo’n gerecht waar je echt van alles bij kunt eten. Daarom is dit ook zo’n perfect gerecht voor tijdens een lopend buffet of als je nog wat groenten over hebt. Traditioneel aten we dit gerecht vroeger met stokbrood, perzik uit blik en een salade. Nog steeds erg lekker en zeker een aanrader.

Maar je kunt het ook eten met rijst, gebakken aardappels of frietjes en groenten naar keuze. Wij vinden het ook altijd lekker om er een komkommersalade bij te maken. Een heerlijke frisse tegenhanger, vinden we zelf.

Lopend buffet voor tijdens een feestje!

Mocht je deze vegan saté curry nou gaan willen maken voor een lopend buffet en ben je nog op zoek naar andere heerlijke vegan (bij)gerechten? Bekijk dan eens de volgende recepten met de Peas Maker Stukjes:

Vegan saté curry

Kun je de vegan saté curry invriezen?

Zoals we al eerder hadden aangegeven is dit een perfect gerecht om in te vriezen en je kunt het ook heel makkelijk een dag eerder maken.

Invriezen

Laat de vegan saté curry helemaal afkoelen op kamertemperatuur. Vries dan in. Je kunt dit dan voor ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Opwarmen

Als je het uit de vriezer haalt, laat de vegan saté curry dan eerst zoveel mogelijk ontdooien, op kamertemperatuur. Warm dan op in de magnetron voor een paar minuten of voeg toe aan een pan en verwarm op middelmatig vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe. 
Makkelijke curry zonder vlees

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Als je dit recept lekker vindt ….

Kerrie noedels
Kerrie noedels Deze heerlijke kerrie noedels maak je in een handomdraai. Echt een perfect gerecht voor op die drukke doordeweekse...
Vegan saté curry
Vegan saté curry Oeh la la, deze vegan saté curry is zo waanzinnig lekker dat we er geen genoeg van...
Vegan panang curry
Vegan panang curry Yes, onze favoriete vegan panang curry recept kunnen we dan eindelijk met je delen! Deze simpele Thaise...
Vegan enchiladas
Vegan enchiladas Maak je deze vegan enchiladas, dan eet je ze volgens de Mexicaanse keuken. Een waanzinnig lekker recept dat...

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.