Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan tacos
Deze vegan tacos zijn gewoon onweerstaanbaar lekker en maak je in maar 15 minuten. Ben jij op zoek naar een plantaardige vleesvervanger om te gebruiken in je taco recept? Zoek niet verder want dan ben je hier aan het juiste adres. Met dit makkelijke recept heb je in een mum van tijd een heerlijke vegan vulling gemaakt voor je taco.
Wij eten het graag in combinatie met avocado en zoetzure rode ui. Maar de combinaties zijn eindeloos. Verander je topping keuze en je hebt zo weer een nieuwe creatie. De ingrediënten die je nodig hebt voor de vulling heb je waarschijnlijk allemaal al in je voorraadkast liggen. Door het gebruik van heerlijke kruiden en andere smaakmakers maak je zo een onweerstaanbare lekkere vulling in maar 15 minuten!
Het volledige recept staat in het gratis e-book ‘Even geen vlees’. Wil je het recept meteen ontvangen?
Maar waar komt de taco vandaan?
Het is duidelijk dat wij in Nederland dol zijn op Mexicaans eten. Maar waar komt de taco vandaan en wat is het eigenlijk? Een taco is een gevulde tortilla wrap dat meestal gemaakt is van maismeel of tarwemeel. De tortilla wrap wordt dubbelgevouwen en is zacht in tegenstelling tot de harde tacoschelpen die wij hier in Nederland kennen. Een taco hoor je ook niet te eten met bestek dus je kunt tacos lekker met je handen eten!
Het schijnt niet helemaal duidelijk te zijn waar de taco oorspronkelijk vandaan komt maar dat het volop gegeten wordt in Mexico is een feit!
Groente wrap!
Tegenwoordig kun je in Nederland ook tortilla wraps vinden in de supermarkt waar groentes in verwerkt zijn. Ja, echt je leest het goed. Van paprika tot wortel en bieten, niks is tegenwoordig onmogelijk. We hebben ze nog niet geprobeerd maar dat gaan we zeker nog doen. De kleur van de bietenversie is vooral heel mooi om te zien. En extra groente is nooit verkeerd!
Peas Maker stukjes als vleesvervanger
Vaak zie je voor een vegan optie dat jackfruit gebruikt wordt als vleesvervanger. Ook dit vinden wij lekker maar wil je toch meer proteïne toevoegen aan je maaltijd dan zijn de Peas Maker stukjes een goeie keuze. Hier zit namelijk per 100 gram wel 53 gram proteïne in, waar in jackfruit maar 1 gram proteïne per 100 gram zit.
Door de Peas Maker Stukjes te koken in de pan samen met sojasaus, knoflookpoeder, komijnpoeder, uienpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en majoraan ontstaat er een heerlijke smaak. Als alle smaken zijn opgenomen in de Peas Maker Stukjes, voeg dan een scheutje olie toe aan de pan en bak de stukjes nog even aan. Wij gebruiken de mini tortilla wraps, die wij eerst aan beiden kanten even aanbakken in de pan. Dan vullen we het lekker met de Peas Maker vulling, geprakte avocado en zoetzure rode ui. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de taco aan te vullen met andere lekkere toppings. Het recept is zo makkelijk om te maken, je maakt het slechts in 15 minuten!
Lekkere combinaties
Wij eten deze vulling graag met avocado, zoetzure rode ui en koriander. En om er nog wat extra pit aan te geven, als je ook zo van pittig eten houdt, dan is sriracha saus je beste vriend. Wij hebben altijd een fles in de voorraadkast liggen. Een heerlijke smaakmaker die je gerecht net even wat extra pit geeft!
Maar je kunt de vulling ook heerlijke combineren met bijvoorbeeld een tomatensalsa en mais. En wat dacht je van een topping met ui, ananas en koriander? Deze versie wordt ook wel taco el pastor genoemd. Echte Mexicaanse streetfood! Er wordt zelfs gezegd dat de taco el pastor is ontstaan doordat de Libanese immigranten het recept van de shoarma meenamen naar Mexico. Wij hebben deze toppings uiteraard ook geprobeerd op deze vulling en wat een heerlijke en verrassende combinatie. De ananas maakt het heel speciaal, beetje zoet en fris en de ui zorgt voor wat scherpte.
Je kunt ook voordat je de tortilla wrap bakt in de pan eerst vullen met de Peas Maker vulling en strooi hierover wat vegan gerapste kaas. Vouw de tortilla wrap dubbel en bak in de pan aan beide kanten bruin tot de vegan kaas aan de binnenkant is gesmolten. Dan lekker dippen in een salsa of chilisaus. Je kunt je niet voorstellen dat dit allemaal plantaardig is. Dit is zo lekker, je zult je vingers erbij aflikken.
Glutenvrije vegan tacos!
De Peas Maker stukjes zijn al glutenvrij maar er zijn 2 ingrediënten die je kunt vervangen om dit gerecht makkelijk en lekker glutenvrij te maken! Wij gebruiken sojasaus als smaakmaker voor de Peas Maker stukjes maar dit kun je prima vervangen door tamari. Dit is een sojasaus maar dan glutenvrij. Sommige supermarkten verkopen tamari en anders kun je dit ook zeker online bestellen. Omdat de taco gegeten wordt met een tortilla wrap zit hier vaak tarwe in wat het niet glutenvrij maakt. Maar je kunt de vulling van dit recept ook heerlijk eten in harde taco schelpen. Wij zagen dat deze gemaakt worden van maismeel wat het glutenvrij maakt. Zeker een lekker alternatief voor de tortilla wraps. Heb jij nog goeie glutenvrije tips? Deel het met ons in een reactie. Altijd leuk om tips te ontvangen!