Meteen naar de content

8 x vegan bbq recepten waar iedereen van smult!

Een heerlijke vegan bbq is vanaf nu een makkie! Meestal wordt er bij een barbecue veel vleesgebruikt en is er vaak weinig variatie. Daarom helpen we je graag met de lekkerste recepten zoals vegan souvlaki, vegan huzarensalade, vegan saté, en natuurlijk andere lekkere bijgerechten en salades.

 

Geloof ons, met deze vegan bbq recepten gaat écht iedereen smullen!

Allergeenvrije vleesvervanger

1. Vegan souvlaki 

Vegan souvlaki

Heb je wel eens vegan souvlaki op de barbecue gehad? Hoe dan ook, dit recept moet je echt eens proberen. Je hoeft alleen de Peas Maker Stukjes te wellen in heet water en daarna de stukjes te marineren in een heerlijke zelfgemaakte marinade. Even rijgen op een stokje en dan kan het zo de barbecue op. Zo makkelijk, kind kan de was doen! Serveer lekker met stokbrood, Griekse salade en vegan tzatziki (dit recept delen we uiteraard ook). 

2. Vegan huzarensalade

Vegan huzarensalade

Iets wat deze zomer niet kan ontbreken tijdens de vegan bbq zijn lekkere bijgerechten. Deze vegan huzarensalade is zo smeuïg en romig tegelijk. Een echte must om te serveren. Pas op, iedereen zal blijven opscheppen dus zorg ervoor dat je genoeg maakt. En, nog een goeie tip, je kunt het prima eerder voorbereiden. Lekker makkelijk dus!

3. Vegan saté

Vegan saté

Dacht je dat een bbq zonder vlees ingewikkeld zou zijn? Probeer dan eens deze vegan saté. De marinade is zo simpel en tegelijkertijd zo lekker! Door de Peas Maker Stukjes te gebruiken als vleesvervanger krijg je niet alleen een heerlijke bite maar ben je ook zo klaar. Uiteraard delen we ook het recept voor de vegan satésaus, je likt je vingers erbij af!

4. Vegan kip kerrie salade

Vegan kip kerrie salade

Smeuïge salades voor op een stokbroodje horen gewoon bij een barbecue. Deze vegan kip kerrie salade is dan ook erg populair en niet voor niks geliefd door velen. Je maakt het met maar een paar ingrediënten en je tovert het in 10 minuten op tafel. Heerlijk als bijgerecht of lekker voor op je stokbroodje. 

5. Vegan caesar salad 

Vegan caesar salad

Frisse en knapperige salades doen het altijd goed tijdens een barbecue. Waar wij dan ook geen genoeg van kunnen krijgen is deze vegan caesar salad. Ook is deze versie helemaal soja- en glutenvrij. Erg lekker en een feestje om te serveren.   

6. Vegan pasta pesto 

Vegan pasta pesto

Serveer jij wel eens koude pastasalades bij de barbecue? Dit is niet alleen perfect omdat je het prima een dag eerder kunt maken maar ook omdat het altijd bij iedereen in de smaak valt. Een vegan pasta pesto is dan ook echt een aanrader als bijgerecht voor tijdens een barbecue. En, je kunt er zelf voor kiezen of je het warm of koud wilt serveren. 

Shop Peas Maker Stukjes

7. Vegan tonijnsalade

Vegan tonijnsalade

Kun je je voorstellen dat je met de Peas Maker Stukjes ook heel makkelijk een vegan tonijnsalade kunt maken? Geloof ons, je weet niet wat je proeft. Dit is zo’n recept dat je moet maken om het überhaupt te kunnen geloven. Deze vegan tonijnsalade is niet alleen superromig en smeuïg maar ook vol van smaak. Perfect voor op een toastje of om lekker in te dippen met een stokbroodje. 

8. Vegan burger 

Vegan burger

Iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in onze top 8 van vegan bbq recepten is een vegan burger. Maak lekker een dag eerder zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Hierdoor wordt de burger ook steviger waardoor je het makkelijk kunt grillen op de barbecue. 

We hopen dat we je op weg hebben kunnen helpen met deze lijst van 8 vegan bbq recepten. We zijn dan ook erg benieuwd welke recepten je gaat maken. Een ding weten we zeker, met deze gerechten ga je punten scoren tijdens je vegan barbecue deze zomer!

Vleesvervanger zonder onnodige toevoegingen

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.