Meteen naar de content

Kerrie noedels

DezeĀ heerlijke kerrie noedelsĀ maak je in een handomdraai. Echt een perfect gerecht voor op drukke doordeweekse dagen. InĀ 20 minutenĀ tover je namelijk een waanzinnig lekker gerecht op tafel. Het is dus niet alleen supermakkelijk om te maken maar ook nog eensĀ heerlijk romig en vol van smaak. Wat ons betreft, echte vegan comfort food.


Wat dit gerecht ook zo handig maakt is dat je er ook makkelijk je eigen draai aan kan geven. Je kunt het namelijk eten met verschillende soorten noedels maar ook met bijvoorbeeld rijst. Daarnaast kun je ook variƫren met groenten maar de paksoi is in dit gerecht zeker wel een winnaar! Veel plezier met maken en we zijn benieuwd wat je van dit recept gaat vinden.

Norah

16-2-2023

"Wat een ontdekking! Vol au vent, pittige kerrie noedels, rendang, vegan Ā“kipstukjesĀ“, allemaal overheerlijk. Snelle en gemakkelijke receptjes. Wij zijn fan!!!"

Kerrie noedels

(sojavrij met glutenvrije optie)

Aantal

2-3 personen

Totale tijd

20 minuten

Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 el kerriepoeder
  • 250 ml groentebouillonĀ (250 ml water + 1 groentebouillonblokje)
  • 60 gĀ Peas Maker Stukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Ā½ el lichtbruine basterdsuikerĀ (of andere soort suiker)
  • 1 el citroensap
  • 3 stengels paksoi
  • 225 g mie noedel nestjesĀ (of glutenvrije noedels)

Zo maak je het


1.

Verhit de plantaardige olie op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta en de kerriepoeder toe. Bak alles 1 minuut. Voeg dan de groentebouillon toe samen met de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking). Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat nu ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

2.

Kook de mie noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3.

Was ondertussen de paksoi en snij in grove stukken. Haal de deksel van de pan en voeg de kokosmelk, het citroensap, de lichtbruine basterdsuiker en de gesneden paksoi toe. Roer alles goed en breng het geheel aan de kook, doe de deksel weer op de pan en zet het vuur lager. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak eventueel nog op smaak met wat zout.

Leg de noedels in een bord en schep hier de kerriesaus met de Peas Maker Stukjes over.Ā 

*Crispy Chilli in Oil vinden wij een lekkere extra toevoeging om de kerrie noedels mee te garneren maar het is geen must! Mocht je dit willen proberen dan kun je het kopen bij een toko ofĀ online.

Renske

26-1-2023

"Eerst 6 zakjes besteld om uit te proberen. Die zijn inmiddels bijna op. Ik ben super enthousiast over de Peas maker stukjes. Verschillende recepten uitgeprobeerd zoals de tonijnsalade, hachee en pittige oosterse balletjes. Verder vervang ik in gerechten de kip ( die ik daar eerder voor gebruikte) door de Peas stukjes. Heerlijke kip-kerrie met rijst gemaakt. Mijn tafelgenoten zijn enthousiast en geloven amper dat het geen "echt" vlees is. Ik ben bijna aan mijn volgende bestelling toe...."

Ben je dol op gerechten met noedels? Dan zijn de receptenĀ vegan ramenĀ enĀ noedels met broccoliĀ ook zeker een aanrader.

Wat zijn kerrie noedels?

We hebben dit recept, kerrie noedels genoemd omdat er noedels in zitten en je raad het al, ook kerrie.šŸ˜‰ Wij hebben ervoor gekozen om de kerriesaus te maken met rode currypasta en kerriepoeder. Deze smaken gaan namelijk weer heel goed samen met de kokosmelk die we hieraan toevoegen. Heerlijk romig en zijdezacht. We voegen hier wat paksoi aan toe en eten het met mie noedels.

Hoe maak je kerrie noedels?

Dit is zoā€™n gerecht wat we vaak maken op drukke dagen. Het is namelijk heel makkelijk, snel klaar en superlekker. Heb je geen noedels of paksoi in huis, dan kun je gewoon kiezen wat je op voorraad hebt liggen. Denk aan andere groenten, andere noedels of lekker met rijst. Deze kerriesaus met de Peas Maker Stukjes is daarom een perfecte basis.

We verhitten eerst wat plantaardige olie in de pan en hier voegen we rode curry pasta aan toe samen met wat kerriepoeder. Dit bakken we even kort aan. Dan doen we de groentebouillon erbij samen met de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking). We brengen het geheel aan de kook en laten het dan op een lager vuurtje verder pruttelen met de deksel op de pan.

Ondertussen koken we de mie noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ook snijden we de paksoi meteen in grove stukken. Dan voegen we de kokosmelk, het citroensap, de lichtbruine basterdsuiker en de gesneden paksoi toe. Dit laten we nogmaals pruttelen met een deksel op de pan. We leggen wat gekookte noedels in een kom en hier scheppen we wat van de kerriesaus met de Peas Maker Stukjes op.

Wat garneer je lekker over de kerrie noedels?

Wij zijn dol op verse koriander en gebakken uitjes. Ben jij hier ook dol op dan is het zeker een aanrader om hiermee te garneren. En, als we nog wat Crispy Chilli in Oil in de koelkast hebben liggen dan kunnen we dit er ook nog wel eens over garneren.

Je zou natuurlijk ook kunnen garneren met bijvoorbeeld wat gesneden bosui en bijvoorbeeld Nigellazaad (ook wel zwarte komijnzaad genoemd). Dit is ook zeker een lekkere combinatie.

Verschillende soorten noedels

In dit recept gebruiken wij mie noedel nestjes. Maar je zou de noedels zelfs kunnen vervangen door verschillende soorten pasta of andere deegwaren noedels zoals:

ā€¢ Udon noedels

ā€¢ Ramen noedels

ā€¢ Mihoen

Liever glutenvrij?

Dat kan ook zeker. Je kunt dan kiezen voor noedels op basis van bijvoorbeeld bonen en bijvoorbeeld rijst zoals:

ā€¢ Rijstnoedels

ā€¢ Glasnoedels

ā€¢ Bruine rijstnoedels

ā€¢ Soba noedels (Deze worden gemaakt van boekweit. Maar let op: niet alle soba noedels zijn 100% gemaakt van boekweit. Soms zit hier nog een percentage tarwe in wat het dan helaas niet glutenvrij maakt.)