Meteen naar de content

Vegan ramen

Vegan ramen

Vegan ramen maken maar dan net wat anders. Ramennoedels worden, zoals de meeste het waarschijnlijk kennen, bereid in een soep of bouillon. Maar wist je dat je ramennoedels ook perfect kan gebruiken om mee te wokken? 


We hebben flink wat getest om alle smaken en texturen in dit gerecht goed in balans te krijgen. En, we kunnen nu wel zeggen dat wij dit nu bijna elke week wel eten. Het is niet alleen héél lekker maar het is ook nog eens makkelijk om te maken. Daarnaast zit het bomvol groenten en het is het perfecte gerecht voor elk moment. We laten je graag zien hoe je deze vegan ramen makkelijk thuis kunt maken.

Allergeenvrije vleesvervanger
Vegan ramen

Aantal: 4 personen

Totale tijd: 20 minuten

Vegan ramen

Aantal

4 personen

Totale tijd

20 minuten

Ingrediënten

 • 3 pakjes (210 g) instant noedels
 • 2 el zonnebloemolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 60 g Peas Maker Stukjes
 • 3 el sojasaus
 • 1 tl agavesiroop (of suikersoort naar eigen keuze)
 • 1 (100 g) witte ui
 • 3 (160 g) stengels paksoi
 • 150 g champignons
 • 1 (150 g) tomaat
 • 2 stengels bosui
 • 125 g taugé
 • ¼ tl witte peper

Garneer met: verse koriander.

Zo maak je het


1.

Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Voeg hier 2 zakjes kruidenmix aan toe (deze zitten in de instant noedel pakjes, leg 1 zakje apart voor later). Zodra het water kookt voeg je de droge Peas Maker Stukjes toe. Zet het vuur zachter, maar zorg dat het water blijft koken en kook de stukjes voor 5 minuten. Haal de stukjes uit de pan en leg voor nu opzij. GOOI DE BOUILLON NOG NIET WEG!!

2.

Doe nu de ramennoedels, van alle drie de pakjes, in dezelfde bouillon als waar de Peas Maker Stukjes in hebben gekookt (wij breken de noedels in twee, dit maakt het iets makkelijker om te eten en te wokken) en kook voor 3 minuten. Giet vervolgens alles af en leg de noedels voor nu ook opzij.

3.

Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Bak voor ongeveer 30 seconde. Voeg nu de Peas Maker Stukjes toe en bak voor ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de sojasaus en agavesiroop toe. Roer alles goed. Snij de witte ui in partjes, de paksoi in hapklare stukken, de champignons in grove plakken en de tomaat in blokjes. Voeg alles toe aan de pan en bak mee voor 4 minuten.

4.

Voeg nu de gekookte noedels toe. Roerbak alles voor ongeveer 2 minuten. Snij de bosui in dunne ringen en voeg toe aan de pan samen met de taugé. Maak op smaak met witte peper en met het overgebleven zakje kruidenmix en roerbak nog voor 1 minuut. Serveer direct en garneer eventueel met verse koriander.
Noedels

Wat zijn ramen en waar komt het vandaan?

Ramen zijn noedels gemaakt van tarwe. De noedels hebben een gele kleur en zijn compact gevouwen en in elkaar gekruld. Ramennoedels werken dan ook perfect in soepen en bouillons maar je kunt er ook heerlijk mee roerbakken. Wat wij zo geweldig vinden aan ramennoedels is dat je de noedels maar 3 minuten hoeft te koken.

De geschiedenis van ramen


Ramennoedels komen van oorsprong uit Japan. Maar toen we ons gingen verdiepen in het ontstaan van de ramennoedel kwamen we er al snel achter dat ook hier weer allerlei verhalen de ronde doen. Dus het is lastig om te zeggen wat het echte verhaal is achter ramennoedels.

Streetfood in Azië


Tegenwoordig hebben veel straatkraampjes in Azië gerechten met ramennoedels. En, deze ramennoedels komen gewoon, je kent ze vast, uit die pakjes voor 1 portie. Je hoeft er alleen maar gekookt water op de gieten, 3 minuten te laten wellen en je bent klaar. Hier in Nederland liggen ze ook in verschillende supermarkten en toko’s. Vaak zit er dan ook nog een zakje met een smaakmaker aan toegevoegd. En, de straatkraampjes in Azië gebruiken alles wat er in het zakje zit en hierop maken ze een gerecht waar ze eigen ingrediënten aan toevoegen. Deze ingrediënten variëren van vis tot vlees tot tofu en groenten. Het is dan ook mogelijk om deze gerechten vegetarisch of dus vegan te bestellen.
Wokken met noedels

Hoe maak je vegan ramen?

Bij de meeste recepten worden ramennoedels gebruikt in een soep of bouillon. Dit vinden wij ook erg lekker maar we wilde heel graag een recept met je delen waar we de noedels gebruiken in een roerbakgerecht.

Ramennoedels en Peas Maker Stukjes voorbereiden


We brengen eerst ruim water aan de kook. Hier voegen we twee zakjes kruidenmix aan toe. Zodra het water kookt voegen we de droge Peas Maker Stukjes toe. Deze koken we voor 5 minuten. Dan halen we de stukjes uit de pan en leggen we deze opzij. Dan voegen we de ramennoedels toe en deze koken we voor 3 minuten. Vervolgens gieten we de noedels af.

Wokken

Dan verhitten we de pan/wok met zonnebloemolie op middelhoog vuur. Hier voegen we fijngehakte knoflook aan toe en roerbakken dit heel kort. Dan gaan de gekookte Peas Maker Stukjes erbij en bakken we alles voor een paar minuten. Vervolgens gaat de sojasaus en agavesiroop erbij samen met de witte ui, paksoi, champignons en tomaat. Dit roerbakken we voor een paar minuten. Tot slot gaan de gekookte ramennoedels, bosui, taugé en witte peper erbij. We hebben nog 1 zakje kruidenmix over en die voegen we ook toe aan het geheel. Dit is optioneel maar wij vinden het echt een must! Garneer eventueel af met verse koriander.
Vegan Roerbakgerecht

Zijn alle ramennoedels vegan?

Normaal gesproken zijn ramennoedels vegan. Het wordt gemaakt van tarwe, hierdoor zijn de noedels helaas niet glutenvrij. Wij hebben in verschillende toko’s en grote supermarkten gekeken, welke 1 portie zakjes ramennoedels, plantaardig zijn. De noedels zijn dus wel vegan maar de zakjes die je erbij krijgt voor de smaakmaker is vaak niet vegan! En, dat bleek want overal zat er wel iets van dierlijke ingrediënten in. Maar, uiteindelijk hebben we er dan toch een gevonden die helemaal vegan is. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om andere noedelsoorten te gebruiken in dit recept. Denk bijvoorbeeld aan rijstnoedels of sobanoedels.

Noedelgerecht

Tips en bewaaradvies

Hoe bewaar ik vegan ramen?

Na het maken van de vegan ramen kun je het voor 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Zorg wel, dat je bij het bewaren van eten, dit altijd luchtdicht afsluit. Hiermee is de kans het grootst dat je eten goed blijft.

Perfecte recept voor je restjes groenten

Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt lezen gebruiken wij voor de vegan ramen, paksoi, champignons, tomaat, bosui en taugé. Maar dit gerecht is perfect voor allerlei soorten groenten die nog in je koelkast of voorraadkast liggen waarvan je niet weet waarvoor je het moet gaan gebruiken. Dus varieer lekker en eet dit gerecht op dagen dat je thuis met restjes groenten zit.

Handig op voorraad

Voor dit gerecht is het altijd handig om de volgende producten standaard in je voorraadkast te hebben liggen: zonnebloemolie, sojasaus, ramennoedel zakjes en Peas Maker Stukjes. Dit is de basis en hier kun je, naar eigen smaak, allerlei groenten aan toevoegen.
Vegan ramen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Als je dit recept lekker vindt ….

Vegan mac and cheese
Vegan mac & cheese Deze vegan mac & cheese is Amerikaanse comfort food maar dan een stuk gezonder en onwijs...
Kapuska
Kapuska Heb jij ooit van Kapuska gehoord? Dit is zo’n magisch gerecht. Want met een paar simpele ingrediënten tover je...
Vegan kippensoep
Vegan kippensoep Deze heerlijke vegan kippensoep, bomvol groenten, warmt je lichaam helemaal op. Lekker gezond en ook een perfecte soep...
Vegan sushi bowl
Vegan sushi bowl Deze vegan sushi bowl is een nieuwe favoriet en wat ons betreft ultieme vegan comfort food. Ben...

Gratis e-book

Ontvang direct heerlijke exclusieve recepten zonder vlees.

Kapuska
Kapuska...