Vegan saté bladerdeeghapjes

Vegan saté bladerdeeghapjes

Deze vegan saté bladerdeeghapjes zien er niet alleen heel feestelijk uit maar zijn ook nog eens waanzinnig lekker. Leuk om uit te delen of om lekker zelf van te smullen. En ze zijn oh zó smaakvol en super smeuïg van binnen. Met maar 7 ingrediënten maak je, in een handomdraai, deze heerlijke vegan saté bladerdeeghapjes. Waarschijnlijk heb je bijna alle ingrediënten al in je voorraadkast liggen. De voorbereidingstijd is maar 25 minuten en daarna doet de oven de rest van het werk.

Vegan saté bladerdeeghapjes

Kant en klaar bladerdeeg gebruiken is net zo makkelijk!

Om het recept voor de saté bladerdeeghapjes zo simpel mogelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken. Wist je dat bladerdeeg al eeuwen wordt gebruikt voor gevulde pasteitjes en taarten? Het verhaal gaat zelfs dat dit deeg bij toeval werd ontdekt omdat een Franse leerling in een bakkerij boter was vergeten toe te voegen bij het deeg. Dus besmeerde hij de boter maar tussen de laagjes van het deeg. En voilà zo is bladerdeeg ontstaan.

Je kunt het natuurlijk ook zelf maken, wat zeker leuk is om te doen maar dit is wel een enorme klus. Dus wij dachten, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch!? Het bladerdeeg die wij gebruiken ligt op bakpapier hierdoor kun je er makkelijk mee werken. Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, zorg alleen dat de velletjes bladerdeeg dan goed ontdooid zijn voordat je hiermee aan de slag gaat.

Veel bladerdeegsoorten zijn gewoon helemaal plantaardig. Deze worden dan met plantaardige vetten gemaakt in plaats van roomboter. Kijk voor de zekerheid altijd even goed op de ingrediëntenlijst!

Bladerdeeg

Hoe gebruik je Peas Maker stukjes in dit recept?

In dit recept gebruiken we Peas Maker stukjes als vleesvervanger. De Peas Maker stukjes zijn een perfecte gezonde vleesvervanger omdat ze rijk zijn aan vezels en proteïne. Daarnaast werken deze stukjes, onder andere, fantastisch in deze saté bladerdeeghapjes. Door de stukjes meteen mee te koken in de satésaus worden de smaken goed opgenomen en krijgen de stukjes een vlezige textuur. De saus is erg dun in het begin maar laat je dit niet afschrikken. Zodra de saus kookt en je laat dit voor ongeveer 10 minuten pruttelen hou je uiteindelijk een heerlijke satévulling over.

Saté vulling
Saté vulling

Wij gebruiken in dit recept de 100% pinda pindakaas. Je kunt ze tegenwoordig bij alle grote supermarkten kopen. De pindakaas bestaat dan alleen maar uit pinda’s en soms wat zout. Hier voegen wij sojasaus, agavesiroop, azijn, knoflookpoeder en water aan toe. Mocht je geen agavesiroop in je voorraadkast hebben dan kun je ook prima andere suikersoorten gebruiken. Maar begin dan met een theelepel en proef of er meer bij moet. Zelf houden wij van een beetje pittig maar dat is optioneel. Daarom voegen wij wat sriracha saus toe aan de vegan satésaus maar je kunt natuurlijk ook sambal of gedroogde chilivlokken toevoegen voor wat extra pit.

Vul de hapjes lekker aan met groenten

Hoewel wij deze satévulling hebben gemaakt voor de bladerdeeghapjes is het ook onwijs lekker om deze vulling gewoon als avondmaaltijd te eten met wat rijst, groenten of een salade. Je kunt aan de satévulling ook prima extra groenten toevoegen zoals taugé, bosui of doperwten. Net wat jij lekker vindt. Bak de groenten dan wel even apart en voeg eventueel later toe aan de satévulling.

Vegan saté bladerdeeghapjes

Hoe bewaar je de saté bladerdeeghapjes?

Je kunt de saté bladerdeeghapjes, nadat ze uit de oven komen en volledig zijn afgekoeld, voor een paar dagen bewaren in de koelkast en zelfs voor een aantal maanden bewaren in de vriezer. Zodra je de saté bladerdeeghapjes uit de vriezer haalt, laat dan eerst even ontdooien en verwarm ze even kort in de oven. We hebben ze zelfs een keer opgewarmd in de magnetron en dat was ook erg lekker. Het bladerdeeg is dan natuurlijk wel minder knapperig maar qua smaak net zo lekker. Wij vinden de bladerdeeghapjes als ze koud zijn, stiekem ook erg lekker.

Vegan saté bladerdeeghapjes

Vegan saté bladerdeeghapjes

Aantal stuks

12 stuks

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

40 minuten

Het volledige recept staat in het gratis e-book “Even geen vlees”. Wil je dit recept maken? Klik dan hier om het gratis e-book te ontvangen.

Bekijk in de video hoe wij het recept maken

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Als je dit recept lekker vindt ….

Hoe vind jij dit recept?

Klik op de sterren om dit recept te beoordelen

Gemiddeld resultaat 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen beoordelingen. Laat als eerste een beoordeling achter

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Mijn vriendin is al langere tijd een trouwe volger van jullie. Ik word hier automatisch in meegenomen en zo hebben wij al vele gerechten van jullie (groenteboertje) pagina geprobeerd. Stuk voor stuk aan te bevelen.
    Het product peasmaker is echt een uitkomst. Met jullie recepten komt de smaak echt goed tot zijn recht..
    Inmiddels zijn wij al aan onze tweede doos begonnen. Ik ben fan!!

    Keep up the good work!

    Beantwoorden
    • Peas Maker
      15 maart 2021 09:45

      Hoi Jer,

      Wauw! Wat ontzettend leuk om te horen dat de recepten en de Peas Maker Stukjes zo goed in de smaak vallen. Bedankt voor je leuke reactie.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu